Hardrijders betrapt met lasergun, maar ‘de Gelderlander’ deelt geen boetes uit

VIDEOBEUNINGEN - Bewoners van de Wilhelminalaan in Beuningen klagen dat er veel te hard wordt gereden. De Gelderlander nam deze week de proef op de som. Met een lasergun.

Volledig scherm
Gelderlander-verslaggeefster Bianca Govers meet met een lasergun de snelheid op de Wilhelminalaan in Beuningen. © Koen Verheijden

,,Jullie zijn toch niet aan het flitsen, hè?”, zegt een verontruste jongeman. Midden op de Wilhelminalaan zet hij zijn werkbus stil en doet zijn raampje open. ,,Ik heb te hard gereden, maar een bekeuring kan ik nu echt niet gebruiken. Heb net een nieuw huis gekocht.”

Hij is één van de vele automobilisten van wie wij afgelopen week de snelheid maten naar aanleiding van klachten van aanwonenden. Ze maken zich zorgen over het stuk tussen de laatste rotonde op de Wilhelminalaan, ter hoogte van de wijk Beuningse Plas, en het viaduct over de A73.

Ongeveer halverwege ligt een ‘onopvallende’ oversteek, waar veel kinderen oversteken naar de basisschool. Het is wachten op ongelukken, zeggen bewoners, omdat het verkeer er hard overheen rijdt. Het kostte de familie Bartels, die aan deze weg woont, naar eigen zeggen al zes katten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal