Volledig scherm
De containers en afvalzakken liggen buiten. © Eveline Van Elk

Heet weer: dus de kliko eerder naar buiten in de regio Nijmegen

NIJMEGEN / WIJCHEN - Inwoners van gemeenten in de regio Nijmegen (Druten, Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Nijmegen) moeten de komende dagen hun afvalcontainer voor 06.00 uur ’s ochtends al aan de straat zetten. Vanwege de hoge temperaturen starten medewerkers van Dar eerder met het legen van de kliko’s.

Normaal gesproken kan het afval vanaf 07.30 uur opgehaald worden. Om de werknemers te beschermen tegen de hitte, beginnen ze tot en met vrijdag eerder met werken. 

Niet in volle zon

,,We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze eerder klaar zijn met werken. Zodat ze niet in die hitte, vol in de zon, buiten hoeven te lopen", zegt een Dar-woordvoerder. Hoe laat ze klaar zijn met werken, kan ze niet zeggen. ,,Totdat het afval is opgehaald.”

Ook gelden er tot en met vrijdag andere openingstijden op de milieustraten: die zijn, behalve in Millingen, dan van 07.30 tot 14.30 uur open.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal