Volledig scherm
Eén van de scènes tijdens Theater Over en Weer vorig jaar. © Paul Rapp

Herkansing voor weggeregende theaterbezoekers langs de Waal

BEUNINGEN/ SLIJK-EWIJK - Bezoekers die donderdagavond de productie Flessenpost van Theater Over en Weer bezochten aan de oevers van de Waal, mogen dat een van de komende dagen nog een keer doen. De voorstellingen werden namelijk grotendeels afgelast vanwege overtrekkende onweersbuien.

De ongeveer 240 bezoekers die zich ’s avonds voor een portie cultuur in de uiterwaarden waagden bij Beuningen en Slijk-Ewijk, werden nog vóór de eerste theaterhandelingen binnengeroepen. De organisatie achtte de situatie te gevaarlijk.

Tussen de eerste en tweede bui door lukte het wel de vier scènes aan weerszijden op te voeren. Een overtocht met het veer, vast onderdeel van het evenement en ook nodig om bezoekers de voorstellingen aan beide zijden van het water te laten bezoeken, werd echter te risicovol geacht.

Goedmakertje

Om het goed te maken, mogen de bezoekers op een van de vijf speelavonden die nog volgen, de scènes bezoeken op de oever waar ze donderdag niet zijn geweest. Ze moeten er dan wel op eigen gelegenheid naartoe, omdat de veerboot al vol zit met andere theaterbezoekers.

Vanwege de capaciteit van de boot kunnen er maximaal 1440 mensen tijdens de zes speelavonden het programma meemaken. De kaarten zijn bijna allemaal verkocht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal