Volledig scherm
Bouwdorp Ewijk. © Bert Beelen

Huttenbouw in Ewijk gaat door

EWIJK - Kinderen in Ewijk kunnen opgelucht ademhalen: de huttenbouw in Ewijk, van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 augustus, gaat gewoon door. Er hebben zich de afgelopen dagen voldoende vrijwilligers gemeld. 

Afgelopen week luidde bestuurslid Tom Reuvers nog de noodklok. ,,Zonder extra vrijwilligers geen huttenbouw.”

Niet aan dovemansoren

Die oproep was niet aan dovemansoren gericht. Reuvers had de deadline op gisteren gelegd. Hij moest bijtijds een knoop doorhakken om bijvoorbeeld de bestelde springkussen nog af te kunnen bellen. Maar dat is dus niet nodig.

,,Ik heb goed nieuws. Er hebben zich heel veel mensen bij ons gemeld. Heel Ewijk leeft mee. Er zijn zelf mensen uit Beuningen die komen helpen", jubelde Reuvers zondagmiddag. ,,Zaterdagavond had ik al genoeg mensen", om er aan toe te voegen: ,,Maar er mogen zich uiteraard nog steeds mensen melden. Hoe meer, hoe beter.”

48e keer

Het is de 48e keer dat de huttenbouw door de scouting wordt georganiseerd. Niet doorgaan zou voor het eerst in de bijna vijftig jarige geschiedenis van het evenement zijn. Een aantal vrijwilligers was eerder afgehaakt, waardoor er een tekort ontstond om het evenement verantwoord door te laten gaan. Tijdens de huttenbouw zijn er zo'n 120 kinderen. Dit jaar wordt er vanalles gedaan rond het thema sprookjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal