Volledig scherm
Eigenaren Frouke en bas in hun evenementenlocatie In de Kas in Winssen. © EVELINE VAN ELK

In de Kas mag zeker tot eind 2021 door als evenementenlocatie

WINSSEN - De populaire evenementenlocatie In de Kas in Winssen mag sowieso tot eind 2021 door. Burgemeester en wethouders besloten deze week de tijdelijke vergunning met twee jaar te verlengen.

Dat is goed nieuws voor eigenaren Frouke Junier en Bas Aalbers, die in 2015 van een tulpenkas een evenementenlocatie maakten. Ze krijgen hierdoor extra tijd om hun bedrijf aan te passen, zodat het aan de eisen voldoet. Dat is nodig om ook in de toekomst hun horecagelegenheid te laten bestaan. Ze moeten zich tot eind 2021 wel aan een aantal extra regels houden. Zo is bijvoorbeeld barbecuen verboden en dienen ze de buren te betrekken bij hun toekomstplannen.

Zonder wijziging van het bestemmingsplan - waarin staat wat is toegestaan op de locatie - zouden Junier en Aalbers tot half december van dit jaar feesten en andere activiteiten mogen houden in hun kas aan de Plakstraat. Om na die tijd door te kunnen met hun bedrijf, moest het bestemmingsplan worden aangepast. Nu hoeft dat dus pas eind 2021.

Vorige maand kregen Junier en Aalbers van het gemeentebestuur nog te horen dat ‘iets blijvends’ er waarschijnlijk niet inzit. Er zouden te veel aanpassingen nodig zijn, onder andere om de geluidsoverlast op te lossen en ervoor te zorgen dat de tuinkas aan de technische eisen voldoet. Waarop de ondernemers aangaven met de gemeente in gesprek te willen over hoe ze hun concept passend kunnen maken. Want één ding staat voor hen vast: stoppen willen ze niet. ,,We zijn blij dat we nu die extra jaren krijgen om de aangepaste plannen te bedenken en realiseren”, zegt Junier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal