Volledig scherm
PREMIUM
Willeke Guelen en Ger Loeffen. © Marjolein Kok

Inwoners Druten en Beuningen gaan lievelingsrecepten delen

DRUTEN - Inwoners van de gemeenten Druten en Beuningen gaan hun lievelingsrecepten met elkaar delen. Dat doen ze tijdens 'Dit eet Druten' en 'Dit eet Beuningen. Initiatiefnemers Ger Loeffen en Willeke Guelen hopen het project ook uit te breiden naar Wijchen en West Maas en Waal.  

Tijdens 'Dit eet Druten en Beuningen' koken inwoners van die gemeenten hun lievelingsmaaltijd, ondertussen vertellen ze hun levensverhaal. ,,Ze bereiden een specialiteit die uit hun eigen land komt. Om het zo gevarieerd mogelijk te maken, gaan we op zoek naar verschillende nationaliteiten. Mensen denken dan vaak aan Marokkanen, Turken en Syriërs. We hopen bijvoorbeeld ook Duitsers en Spanjaarden in Maas en Waal te vinden. Burgemeester Lucien van Riswijk, gaf ons al een goede tip: een Vietnamese familie die nu in Druten woont", zegt Loeffen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal