Volledig scherm
PREMIUM
Willeke Guelen en Ger Loeffen. © Marjolein Kok

Inwoners Druten en Beuningen gaan lievelingsrecepten delen

DRUTEN - Inwoners van de gemeenten Druten en Beuningen gaan hun lievelingsrecepten met elkaar delen. Dat doen ze tijdens 'Dit eet Druten' en 'Dit eet Beuningen. Initiatiefnemers Ger Loeffen en Willeke Guelen hopen het project ook uit te breiden naar Wijchen en West Maas en Waal.  

Tijdens 'Dit eet Druten en Beuningen' koken inwoners van die gemeenten hun lievelingsmaaltijd, ondertussen vertellen ze hun levensverhaal. ,,Ze bereiden een specialiteit die uit hun eigen land komt. Om het zo gevarieerd mogelijk te maken, gaan we op zoek naar verschillende nationaliteiten. Mensen denken dan vaak aan Marokkanen, Turken en Syriërs. We hopen bijvoorbeeld ook Duitsers en Spanjaarden in Maas en Waal te vinden. Burgemeester Lucien van Riswijk, gaf ons al een goede tip: een Vietnamese familie die nu in Druten woont", zegt Loeffen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    EWIJK - De hekken leverde de gemeente woensdagmorgen al. Woensdagmiddag stond er een sneeuwschuiver. Enkele uren later konden de mannen met de waterspuit aan de gang op De Klef. En als het goed is staan er over enkele dagen kinderen en ouders op het ijs in het Ewijkse dorpscentrum. Ze begonnen er laat met het aanleggen van een ijsvloer. Maar dat is, gezien de sneeuw van het afgelopen etmaal, niet eens zo dom. Ton van den Berg uit Ewijk moest even wat slapende ijsmeesters wakker maken, maar toen dat eenmaal was gelukt, kun de klus worden geklaard. Daarbij werkte ook het 84-jarige lid van de ijsclub Beatrix Geert van Hulst, plaatselijk bekend als ‘de grote muis’, mee.

Maas en Waal