Volledig scherm
Daphne Bergman wordt de nieuwe burgemeester van Beuningen. © Eveline Van Elk

Inwoners mogen op de koffie bij burgemeester van Beuningen

BEUNINGEN - Om met de inwoners van de gemeente Beuningen kennis te maken, nodigt burgemeester Daphne Berman hen uit voor een bak koffie. De komende twee vrijdagen, 18 en 25 januari, staan deze ‘koffiemomenten’ gepland. 

Een jaar geleden, nadat Carol van Eert afscheid had genomen, kwam Bergman als waarnemend burgemeester naar Beuningen. Ze zou blijven totdat er een nieuwe burgemeester was gevonden. Het beviel Bergman, die voorheen wethouder was in Gouda, in Beuningen. Zodoende besloot ze zelf ook te reageren op de vacature van burgemeester. En met succes, zo bleek afgelopen najaar. 

De gemeenteraadsleden droegen Bergman voor als hun nieuwe burgemeester. Vrijdagmiddag volgt de officiële installatie met later die dag, tussen 17 en 19 uur, de nieuwjaarsreceptie. Inwoners kunnen dan Bergman al een hand komen geven. 

Koffiemomenten

Om haar nog beter te leren kennen, volgen er de komende weken vier koffiemomenten. ,,Afgelopen jaar mocht ik als waarnemend burgemeester al kennis maken met veel inwoners. Ook leerde ik mooie plekken in de gemeente Beuningen kennen, maar ik leer inwoners graag nog beter kennen”, aldus Bergman. 

Vrijdag 18 januari kunnen bewoners tussen 10.00 en 12.00 uur op de koffie in De Lèghe Polder in Beuningen, om met hun nieuwe burgemeester van gedachten te wisselen over hun gemeente. Later die middag, tussen 15.00 en 17.00 uur, staat de koffie klaar bij De Paulus in Winssen. Een week later is Bergman van 10 tot 12 uur in multifunctionele accommodatie ’t Hart in Ewijk en van 15 tot 17 in ’t Centrum in Weurt.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal