Op dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari werden bij Bert’s Animal Verhuur door de gemeente West Maas en Waal keetjes en pipowagens van het erf gehaald. Ze staan er illegaal. De gemeente probeert al jaren om eigenaar Bert Roelofs te bewegen zich aan de regels te houden. Het mocht niet baten.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari werden bij Bert’s Animal Verhuur door de gemeente West Maas en Waal keetjes en pipowagens van het erf gehaald. Ze staan er illegaal. De gemeente probeert al jaren om eigenaar Bert Roelofs te bewegen zich aan de regels te houden. Het mocht niet baten. © Koen Verheijden

Jaar in jaar uit gaat Bert gewoon door met zijn illegale dierenverhuur in Appeltern: Hoe kan dat?

Dinsdag greep de gemeente West Maas en Waal in bij Bert’s Animal Verhuur in Appeltern. Ze haalde tientallen pipowagens, keetjes en schuurtjes van het erf van Bert Roelofs. Het is de eerste keer dat de gemeente een dergelijke stap zet. Roelofs verhuurt al 25 jaar dieren en fokt honden. Illegaal. Waarom duurt het zo lang hem te laten stoppen?

4 reacties

 • L.P.A Middelkoop

  2 maanden geleden
  Daarom was ik blij met de partij voor de dieren. Maar die laten het afweten. Voor mij een reden niet meer op hun te stemmen.
 • helga verheijden

  2 maanden geleden
  Het dierenwelzijn niet in gevaar brengen door ze weg te halen , wethouder Ans Mol ?? Het is juist dierenmishandeling om ze bij die dierenbeul te laten als dat nu nog niet duidelijk is
 • Fred Janssen

  2 maanden geleden
  Dierenmishandeling veel harder aanpakken, dat is een oplossing. Gelijk de wet veranderen dat een (huis)dier geen "ding" is, maar een levend wezen. Zolang dat niet geregeld is blijft dit voort bestaan. Gemeentes moeten ook meer bevoegdheden krijgen om veel eerder in te grijpen. Het is hemeltergend wat je soms ziet en leest.
 • Joop Arts

  2 maanden geleden
  Het word tijd om deze dierenbeul voor eens en altijd te stoppen.