De boodschappentas van Hart van Beuningen.
Volledig scherm
De boodschappentas van Hart van Beuningen. © Hart van Beuningen.

Je Beuningse winkel steunen? Koop een boodschappentas!

BEUNINGEN - Kun je Wijchense centrumondernemers een hart onder de riem steken door een T-shirt te kopen, fans van winkels in Beuningen mogen dat doen met een kunststof boodschappentas.

Vanaf komende maandag zijn bij verschillende ondernemers tassen te koop met het logo van winkeliersvereniging Hart van Beuningen en de hashtag #supportlocal.

Duurzaam

Het is een idee van centrummanager Ludy van Lin, die meteen 500 stuks van het hebbeding heeft besteld. ,,Het is iets duurzaams, iets wat mensen lang kunnen gebruiken”, zegt Van Lin. ,,Dan promoot je je eigen dorpscentrum dus ook nog als je ver na de crisis je boodschappen doet.”

In het weekend neemt een aantal winkeliers een filmpje op om de tas via de website en Facebookpagina van Hart van Beuningen te promoten. De tas kost zes euro. De helft van dat geld vloeit in de kas van het centrummanagement en is bedoeld om na de coronacrisis extra sfeer in het centrum te brengen: ,,Zo zitten we al lange tijd te denken aan hangende manden met bloemen.”

Bezorgen

Hart van Beuningen draagt op haar eigen site ook uit dat zo'n veertig centrumondernemers graag hun producten thuis komen bezorgen. Een gezamenlijke bezorgdienst, zoals in Wijchen, is er niet.

Maas en Waal