Volledig scherm

Justitie ziet af van vervolging dakdekkersbedrijf na dood werknemer

ARNHEM - Een noodlottig ongeval, of grove nalatigheid? Het is een vraag waar naar alle waarschijnlijkheid nooit een antwoord op komt. In januari 2014 viel een werknemer van dakdekkersbedrijf Hermsen uit Beuningen tijdens een spoedklus in Nijmegen van het dak.

Een val van ruim acht meter, de man overleed ter plekke.

Nalatigheid
Justitie wilde het dakdekkersbedrijf wegens nalatigheid vervolgen, er zou vooraf immers geen veilige steiger zijn gebouwd. Het Openbaar Ministerie (OM) trok de zaak echter op het laatste moment in.

Opgeheven
De zaak zou vandaag eigenlijk inhoudelijk voorkomen bij de rechtbank in Arnhem, zover kwam het dus uiteindelijk niet. “Het bedrijf bestaat niet meer, de besloten vennootschap is opgeheven”, aldus een perswoordvoerster van het OM. „Dat was ten tijde van de dagvaarding nog niet duidelijk. Overigens kan ook een opgeheven bedrijf worden vervolgd, indien er nog ergens geld of beleggingen aanwezig zijn. Dat hebben we tot het laatste moment onderzocht, maar dat bleek niet het geval te zijn.”

Geldboete
Het OM moest daarom de zaak wel intrekken, aldus de woordvoerster: „De enige mogelijke straf die je een opgeheven bedrijf immers kan opleggen is een geldboete.”

Maas en Waal