Volledig scherm
PREMIUM
Ook inwoners onder de 60 jaar mogen in de toekomst in een kangoeroewoning wonen. © DG

Kangoeroewoning voortaan ook voor 'jongeren’

BEUNINGEN - Inwoners van de gemeente Beuningen hoeven niet meer 60-plus te zijn om in een zogeheten ‘kangoeroewoning’ te mogen wonen. Het gemeentebestuur heft deze leeftijdsgrens op. Wel moeten de gezinnen die voor zo’n huis kiezen voor elkaar zorgen.

In een kangoeroewoning - ook wel meergeneratiewoning genoemd - wonen twee huishoudens onder één dak. De tweede, later gerealiseerde, woning maakt deel uit van het oorspronkelijke huis en mag uit maximaal 40 procent van het vloeroppervlakte bestaan. Eén van de eisen is dat de kangoeroewoning, ondanks dat die bestaat uit twee woningen, er één voordeur moet blijven. Ook de berging, garage en voorzieningen als gas, licht en water dienen de twee gezinnen gemeenschappelijk te gebruiken. Ze mogen wel allebei een eigen keuken en badkamer hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal