Volledig scherm
De Winssense kerk. © Eveline Van Elk

Kerk Winssen waarschijnlijk begin 2020 dicht

WINSSEN - De H. Antonius van Padua kerk in Winssen sluit begin volgend jaar de deuren. Tenminste dat is het voornemen van het parochiebestuur. 

Door terugloop van kerkbezoek, vrijwilligers en financiën is de parochie H. Johannes XXIII (waar de Rooms Katholieke kerken van de gemeente Beuningen onder vallen) naar eigen zeggen genoodzaakt maatregelen te treffen. Eén daarvan is de sluiting van de Winssense kerk. 

Praten over herbestemming kerk

Woensdag 26 juni lichten de bestuursleden hun besluit verder toe. Tijdens deze avond, die om 20 uur begint in de H. Antonius van Padua, willen ze ook graag in gesprek over de toekomst van het pastorale werk in de parochie en de herbestemming van het kerkgebouw in Winssen. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen belangstellenden vanaf 18.30 uur deelnemen aan een rondleiding door de dorpsboomgaard, het kerkhof met oude toren, de muziekkoepel en de kerk.  

In Druten al verschillende kerken verkocht

De H. Antonius van Padua zou de eerste katholieke kerk van de gemeente Beuningen zijn, die sluit. Druten heeft er daarentegen al verschillende verkocht. Ook in Wijchen staat er een te koop, die van Batenburg. In West Maas en Waal zijn nog alle kerken in gebruik.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal