Volledig scherm
De Winssense kerk. © Eveline Van Elk

Kerk Winssen waarschijnlijk begin 2020 dicht

WINSSEN - De H. Antonius van Padua kerk in Winssen sluit begin volgend jaar de deuren. Tenminste dat is het voornemen van het parochiebestuur. 

Door terugloop van kerkbezoek, vrijwilligers en financiën is de parochie H. Johannes XXIII (waar de Rooms Katholieke kerken van de gemeente Beuningen onder vallen) naar eigen zeggen genoodzaakt maatregelen te treffen. Eén daarvan is de sluiting van de Winssense kerk. 

Praten over herbestemming kerk

Woensdag 26 juni lichten de bestuursleden hun besluit verder toe. Tijdens deze avond, die om 20 uur begint in de H. Antonius van Padua, willen ze ook graag in gesprek over de toekomst van het pastorale werk in de parochie en de herbestemming van het kerkgebouw in Winssen. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen belangstellenden vanaf 18.30 uur deelnemen aan een rondleiding door de dorpsboomgaard, het kerkhof met oude toren, de muziekkoepel en de kerk.  

In Druten al verschillende kerken verkocht

De H. Antonius van Padua zou de eerste katholieke kerk van de gemeente Beuningen zijn, die sluit. Druten heeft er daarentegen al verschillende verkocht. Ook in Wijchen staat er een te koop, die van Batenburg. In West Maas en Waal zijn nog alle kerken in gebruik.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal