Volledig scherm
V.l.n.r: Winfred van Xanten, burgemeester Daphne Bergmans, Alex van Uden © Tom Hessels

Koninklijke onderscheidingen voor Beuningse hulpverleners

BEUNINGEN - Maar liefst drie Beuningse hulpverleners kregen dit weekend een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Daphne Bergmans. Twee brandweermannen en een lid van het Rode Kruis werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de Beuningse brandweer kregen Alex van Uden en Winfred van Xanten de onderscheiding opgespeld. Beiden kregen deze voor hun jarenlange inzet voor de brandweerpost. Van Uden is al 28 jaar vrijwilliger bij de brandweer. 

Ook was hij betrokken bij oprichting van de jeugdbrandweer in 2002, waar hij sindsdien ook als begeleider actief is. Van Xanten is al 32 jaar lid van de brandweer. Ook was hij enige tijd groepschef van de brandweerpost in Beuningen.

Beide heren kregen het eremetaal uitgereikt tijdens de jaarlijkse korpsavond. Tijdens die avond kregen twee andere brandweerlieden, Cherard Peters en Harry van de Huey, een oorkonde uitgereikt voor hun twintig jarig jubileum bij de brandweer.

Rode Kruis

Bij de Beuningse afdeling van het Rode Kruis kreeg Gerda Jansen-Rutten een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Daarnaast kreeg Ton van de Brand de gemeentelijke zilveren erepenning uitgereikt door Bergmans. Hij zet zich al sinds 1970 in voor het Rode Kruis.

Maas en Waal