Volledig scherm
In de ambtswoning van Beuningen zitten nu krakers. © De Gelderlander

Krakers niet vertrokken, gemeente neemt actie

BEUNINGEN – Ondanks het ultimatum zijn de krakers niet vertrokken uit de burgemeesterswoning van Beuningen. De gemeente gaat nu over tot vervolgstappen.

Woensdagmiddag overhandigde de deurwaarder namens de gemeente een brief aan de krakers. Daarin stond dat ze binnen twee dagen weg moesten zijn uit de witte villa naast het gemeentehuis. Tot nu toe (maandag) zijn ze niet vertrokken.

Het betekent, aldus een gemeentewoordvoerder, dat het tijd is voor actie. ,,Want over één ding zijn we het als gemeente eens: we willen de krakers het pand uithebben.” Hoe ze dat gaan doen, weet ze nog niet. ,,Daarop zijn we ons momenteel op aan het beraden. We bekijken wat de beste volgende stap is. Bijvoorbeeld een kort geding aanspannen of het in gang zetten van een ontruiming.”

Twee weken geleden

In de ambtswoning aan de Van Heemstraweg woonde tot zo'n twee maanden geleden voormalig burgemeester Carol van Eert met zijn vrouw. Sinds hun vertrek stond het huis leeg. De krakers namen er ongeveer twee weken geleden hun intrek. Met een brief bij de voordeur lieten ze weten in het pand te wonen. Ze waren genoodzaakt een nieuw onderkomen voor zichzelf te zoeken, zo schreven ze, omdat ze binnen zeer korte tijd dakloos zouden zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal