Volledig scherm
PREMIUM
Een paar jaar geleden stonden er ook nog kermisattracties op de Lentefeesten. © Eveline van Elk

Lentefeesten Beuningen: ‘Vorig jaar was de wijn op, dat is een goed teken’

BEUNINGEN - De Beuningse brandweerlieden wilden hun 75-jarig jubileum in het weekend van 18 en 19 mei vieren. Wat zou het mooi zijn als dan ook de Lentefeesten zijn, dachten ze. Waarom niet, dachten organisatoren Mathijn Sommerdijk, Niels Aarts en Elke Peters op hun beurt. Dus is er komend weekend één groot feest in Beuningen.  

Allereerst: het is tijd voor de 51ste editie van de Lentefeesten. Wat heeft die voor de Beuningenaren in petto? 
Sommerdijk: ,,Sinds vorig jaar duren de Lentefeesten weer drie dagen. Ik noemde het al eens voor de grap de Lentefeesten 2.0, maar zo is het wel. De opzet blijft hetzelfde. We openen de feesten vrijdagavond met muziek op het Julianaplein. Zaterdag hebben we op dat plein Bourgondisch Beuningen, aansluitend vindt daar een feestavond plaats.” 

Peters: ,,Bourgondisch Beuningen houden we nu voor de derde keer. Het idee is hetzelfde als afgelopen jaren. Onder de stretchtent op het Julianaplein kunnen bezoekers bij horeca-ondernemers een lekkernij kopen. Het zijn allemaal kleine hapjes voor een lage prijs, zodat het mogelijk is om meer dingen te proeven. Ondertussen zorgen Oh Boy en DJ Vinyl on Wheels voor de muziek.” 

Sommerdijk: ,,Tot slot de zondag, die beginnen we met een muziekoptreden voor de bewoners van zorgcentrum Alde Steeg, waar ze dan ook een advocaatje met een stukje vlaai krijgen. Verder is er die dag onder andere een braderie, muziek en het feestje van de brandweer natuurlijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal