Man uit Renkum op speed pedelec overlijdt na botsing met fietser in Beuningen

VIDEOBEUNINGEN - Een 60-jarige man uit de gemeente Renkum is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden na een fietsongeluk in Beuningen. Het slachtoffer kwam daar met zijn speed pedelec dinsdagmiddag om 17.15 uur in botsing met een andere fietser op de Nieuwe Pieckelaan. 

Het slachtoffer liep in eerste instantie ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar het Radboudumc, zo meldt de politie. De traumahelikopter rukte uit voor het ongeval. 

Het is het tweede ongeval in korte tijd met een speed pedelec, een elektrische fiets waarmee je 45 kilometer per uur kunt rijden.

Op het RijnWaalpad, een snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen langs de A325, kwam een inwoner van Bemmel (66) op 23 april nog met zijn speed pedelec in botsing met een auto. De Bemmelnaar overleed daarbij

Politie doet onderzoek

Volledig scherm
© Davy Derksen / 112 nieuwsgroep

Bij het ongeval van dinsdag kwam de man op zijn speed pedelec in botsing met een 53-jarige fietser uit Beuningen. Hoe het met deze persoon gaat, is onduidelijk. Het slachtoffer droeg een helm en zijn voertuig was verzekerd. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd en roept getuigen die meer informatie hebben op zich te melden. 

De politie had tijdelijk de weg afgesloten om sporenonderzoek te verrichten.

De Fietsersbond uitte eerder al zorgen over de speed pedelec. De bond vindt dat het voertuig niet thuishoort op het fietspad in de bebouwde kom. Sinds 2017 is die regel ook van kracht gegaan en zijn ze alleen nog welkom op bromfietspaden, die meestal buiten de bebouwde kom zijn. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Maas en Waal