Volledig scherm
De Beuningse hardlopers zijn heel actief. Eerder deden ze al mee aan de Maas en Waalse Schoonmaakdag. © Flip Franssen

Marathon afleggen zonder 42 kilometer te lopen

BEUNINGEN - Voor wie ooit een marathon wil lopen maar 42 kilometer wel erg lang vindt, heeft Hardloopvereniging Beuningen (HVB) de oplossing: de Bike & Run marathon. Zondag 23 juni is het tijd voor de tweede editie. Wil Hesseling, één van de organisatoren, vertelt erover.

Een Bike & Run marathon. Wat houdt dat in?
,,Met een groep van twee tot zes personen leg je een marathon af. Het mooie is dat je die 42 kilometer en 195 meter niet helemaal hoeft te hardlopen, maar een deel ervan fietst. Om de 5 kilometer is er een punt waar de hardlopers en fietsers van een team elkaar kunnen afwisselen. Op die manier volbreng je allemaal een marathon, zonder die 42 kilometer en nog een beetje helemaal te hoeven rennen. Meedoen kan al als je 5 kilometer aan een stuk kunt hardlopen. Omdat we plezier en meedoen belangrijker vinden dan winnen, houden we 23 juni ook geen tijd bij.”

Hoe komen jullie op het idee van de Bike & Run marathon?
,,Vorig jaar bestond onze hardloopvereniging tien jaar. We vierden dat jubileum op verschillende manieren, waaronder een Bike & Run marathon. Het idee was om een sportief en gezellig evenement neer te zetten. En dat werd het. Vandaar dat we de marathon jaarlijks laten terugkeren. Dit jaar mogen er ook niet-leden aan deelnemen.”

Tot slot: waarom moeten mensen meedoen?
,,Naast dat het fijn is om sportief bezig te zijn, is het ook een gezellig evenement. Op meerdere plekken is er muziek en staan hapjes en drankjes klaar. Tijdens het lopen en fietsen zie je een deel van de gemeente Beuningen en ook kom je door Bergharen. Je kunt volop genieten van de natuur en de Beuningse uiterwaarden. En er is nog een gezellige afterparty.”

Inschrijven kan op de website hardloopverenigingbeuningen.nl/bike-run-marathon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal