Bij een grootschalige alcoholcontrole na festival Down The Rabbit Hole is zondag één rijbewijs afgepakt.
Volledig scherm
Bij een grootschalige alcoholcontrole na festival Down The Rabbit Hole is zondag één rijbewijs afgepakt. © ANP

Massale alcoholcontrole na Down the Rabbit Hole

NIJMEGEN - De politie heeft zondagavond na afloop van festival Down The Rabbit Hole in Ewijk een grootschalige alcoholcontrole gehouden. Daarbij liepen vier bestuurders tegen de lamp.

5 reacties

 • Ton

  4 jaar geleden
  Dat is het allerbeste, zonder discussie.
 • Ctje

  4 jaar geleden
  wat daar wel en niet van waar is boeit me niet, gewoon niet drinken als je moet rijden.  klaar.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Dat is nog steeds 4 teveel dus goede actie
 • Ton

  4 jaar geleden
  Prima deze controle, maar geen onzin verkopen. Het lichaam van een volwassene met een normaal postuur doet er een uur over om de alcohol uit een normaal glas alcoholhoudende drank af te breken. Ga eerst rekenen dan. Biertje van 7 uur is om 8 uur afgebroken, die van 8 uur om 9 uur, enzovoort. Dus wanneer je 1 glas per uur drinkt, en je stapt laten we zeggen twee uur na het laatste glas in je auto, dan is er niks loos. Drink je echter in een uur 10 bier, en je stapt dan twee uur later in de auto, dan ben je een gevaarlijke gek.
 • Fiscuswerper

  4 jaar geleden
  Feiten: de lever breekt één standaard glas alcohol bij mannen af in 1 uur en bij vrouwen in 1,5 uur. Drink je meer dan 5 uur aan één stuk dan gaat de afbraak langzamer. Maar 5% van de alcohol verlaat het lichaam door de adem. 18.000 bezoekers in 3 dagen tijd en dan 4 man gepakt met alcohol op?

Maas en Waal