Volledig scherm
In Beuningen vond vrijdagmiddag een ongeluk plaats voor de school. © anp

Meisje aangereden voor Beuningse basisschool

BEUNINGEN - Een meisje is vrijdagmiddag door een auto aangereden voor basisschool De Peppel in Beuningen. Met de ambulance is ze naar het ziekenhuis gebracht. 

Het ongeluk gebeurde rond twaalf uur, op het moment dat veel leerlingen naar huis gingen om te lunchen. 

,,Het meisje was nog geen leerling van onze school. Samen met haar vader kwam ze haar oudere zus, die in groep 1 - 2 zit, ophalen", zegt Bart van Run, directeur van De Peppel. 

Hij heeft het ongeluk zelf niet zien gebeuren, maar hoorde er via via over. ,,Het meisje rende vol enthousiasme achter haar zusje en een paar vriendinnetjes aan, zo de weg over. Mensen die langs de kant stonden, zagen dat er een auto aankwam en riepen nog 'pas op'. Vervolgens struikelde het meisje en werd haar buik geraakt door een wiel van de auto." 

Aanspreekbaar

Alle hulpdiensten rukten uit naar de Augustuslaan. ,,Gelukkig kwamen de brandweer en traumahelikopter voor niets. Het meisje was aanspreekbaar en kon vertellen wat er gebeurd was. De ambulance heeft haar en haar vader meegenomen naar het ziekenhuis", aldus Van Run. ,,Het lijkt er nu op dat het meevalt. Hopelijk bevestigt het onderzoek in het ziekenhuis dat ook. Dat moeten we afwachten."

Volgens Van Run gebeuren er nauwelijks ongelukken voor de school. ,,Sinds ik hier werk is er naar mijn weten nog niets gebeurd. Gelukkig maar." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal