Volledig scherm
Beuningen heeft drie nieuwe wethouders: Piet de Klein, Henk Plaizier en Pim van Teffelen. © De Gelderlander

Merendeel stemt voor: Beuningse wethouders aan de slag

BEUNINGEN - Piet de Klein, Henk Plaizier en Pim van Teffelen kunnen aan de slag als wethouders van de gemeente Beuningen. Een merendeel van de gemeenteraadsleden stemde dinsdagavond in met hun benoeming.

Van de 21 Beuningse raadsleden brachten er twee, vanwege afwezigheid, geen stem uit. Vijftien stemden voor het drietal én vier tegen. Het is onduidelijk of de raadsleden die tegenstemden, dat tegen alle drie de heren deden. 

De telling vond in het geheim plaats. Eén raadslid, Jos Swartjes van SP, liet van te voren wel al in in het openbaar weten tegen De Klein te gaan stemmen. 

Vanwege de benoeming van de wethouders kwamen er drie plaatsen vrij in de raad. Nicole Bannink (BN&M), Guido Woutersen (VVD) en David Schaftenaar (CDA) hadden de eer om als raadslid aan de slag te gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    Doei sneeuw, hallo Ewijks ijs

    EWIJK - De hekken leverde de gemeente woensdagmorgen al. Woensdagmiddag stond er een sneeuwschuiver. Enkele uren later konden de mannen met de waterspuit aan de gang op De Klef. En als het goed is staan er over enkele dagen kinderen en ouders op het ijs in het Ewijkse dorpscentrum. Ze begonnen er laat met het aanleggen van een ijsvloer. Maar dat is, gezien de sneeuw van het afgelopen etmaal, niet eens zo dom. Ton van den Berg uit Ewijk moest even wat slapende ijsmeesters wakker maken, maar toen dat eenmaal was gelukt, kun de klus worden geklaard. Daarbij werkte ook het 84-jarige lid van de ijsclub Beatrix Geert van Hulst, plaatselijk bekend als ‘de grote muis’, mee.

Maas en Waal