Volledig scherm
Beuningen heeft drie nieuwe wethouders: Piet de Klein, Henk Plaizier en Pim van Teffelen. © De Gelderlander

Merendeel stemt voor: Beuningse wethouders aan de slag

BEUNINGEN - Piet de Klein, Henk Plaizier en Pim van Teffelen kunnen aan de slag als wethouders van de gemeente Beuningen. Een merendeel van de gemeenteraadsleden stemde dinsdagavond in met hun benoeming.

Van de 21 Beuningse raadsleden brachten er twee, vanwege afwezigheid, geen stem uit. Vijftien stemden voor het drietal én vier tegen. Het is onduidelijk of de raadsleden die tegenstemden, dat tegen alle drie de heren deden. 

De telling vond in het geheim plaats. Eén raadslid, Jos Swartjes van SP, liet van te voren wel al in in het openbaar weten tegen De Klein te gaan stemmen. 

Vanwege de benoeming van de wethouders kwamen er drie plaatsen vrij in de raad. Nicole Bannink (BN&M), Guido Woutersen (VVD) en David Schaftenaar (CDA) hadden de eer om als raadslid aan de slag te gaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

Maas en Waal