Volledig scherm
Winssenaren die in het ‘hart’ van het dorp wonen, moeten altijd de Van Heemstraweg oversteken om naar Roda'28 te gaan. © David van Haren

Mogelijk extra oversteek naar sportpark Winssen

WINSSEN - In Winssen komt er mogelijk een extra oversteek op de Van Heemstraweg. Inwoners moeten hierdoor veiliger de weg kunnen oversteken naar het sportpark dat aan de andere kant ligt.  

Als de oversteek er komt, wordt hij op zijn vroegst in 2021 aangelegd. Aan de Van Heemstraweg verschijnt momenteel een nieuwe wijk: De Fruithof. Deze kleine zestig woningen staan, voor wie uit de richting van Druten komt, aan de linkerkant. Aan die zijde zijn de meeste woningen, maar onder andere ook het dorpshuis, de sporthal en de basisschool te vinden. 

Verkeerslicht

Alleen niet sportpark De Boshof. Wie in De Fruithof woont en bij de Winssense club Roda’28 wil voetballen, moet altijd de Van Heemstraweg oversteken. Om de oversteek zo veilig mogelijk te maken, vroeg Roel Kuppens (raadslid D66) onlangs om een maatregel: het plaatsen van een verkeerslicht. ,,Zodat het een oversteek wordt zoals je die ook in Weurt ziet.”

Volgens wethouder Piet de Klein is tijdens een onderzoek in 2017 deze vraag, ‘wel op een iets andere manier', aan de orde geweest. Ook zijn er bij de reconstructie van de Van Heemstra, zegt hij, diverse kruispunten aangepast. ,,Maar de meeste Winssenaren moeten de weg over om bij het sportpark te komen.”

‘Totaalbenadering’

De Klein stelt daarom voor om niet alleen naar deze plek maar breder naar de ‘Van Heemstrabaan’ in combinatie met het dorp Winssen te kijken. ,,Een totaalbenadering, waarin we kijken naar een haalbare en veilige oplossing.” 

Deze eventuele maatregelen kunnen meegenomen worden in het nieuwe gemeentelijk verkeer- en vervoersplan dat in 2021 verschijnt. Het huidige programma, waarin de maatregelen van 2011 tot 2020 staan, is dan afgelopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal