De politie rijdt rond om te kijken of mensen zich aan de regels houden.
Volledig scherm
De politie rijdt rond om te kijken of mensen zich aan de regels houden. © Evert Elzinga

Mooi weer op komst, daarom sluit Beuningen Cruyff Courts

BEUNINGEN - Een balletje trappen op de twee Cruyff Courts in de gemeente Beuningen zit er voorlopig niet in. Deze voetbalveldjes gaan vanwege het coronavirus dicht. 

Het weekend staat voor de deur. Zoals het er nu uitziet, schijnt de zon menig uurtje en zal de temperatuur oplopen richting de 20 graden. Reden voor de gemeente om de Cruyff Courts aan de Hutgraaf en Ooigraaf te sluiten. 

Gezondheid

De gezondheid van de bezoekers staat voorop, is te lezen op de gemeentelijke website. ‘Omdat het op dit soort locaties lastiger is om de 1,5 meter afstand te houden, is deze beslissing genomen.’

Wie toch een poging waagt, maakt kans op een boete die kan oplopen tot maximaal 400 euro. Handhavers en politieagenten rijden rond om te kijken of iedereen zich aan de regels houdt. 

Ze doen wellicht ook de andere trapveldjes en speeltuintjes in de gemeente aan. Die blijven open, maar er gelden wel de gebruikelijke regels. Zoals anderhalve meter afstand houden en drukke plekken vermijden.

Wijchens Meer 

Om te voorkomen dat bezoekers van het populaire Wijchens Meer te dicht op elkaar lopen, plaatst de gemeente er binnenkort waarschuwingsborden. Daarop staat dat iedereen die over het toch al smalle wandelpad loopt, afstand moet houden.  

Maas en Waal