De hotspots volgens de groene boa die werkt in Wijchen, Beuningen en Druten, en volgens de boswachters van Staatsbosbeheer.
Volledig scherm
PREMIUM
De hotspots volgens de groene boa die werkt in Wijchen, Beuningen en Druten, en volgens de boswachters van Staatsbosbeheer. © Marcel Kuster, foto Jan van den Brink

Motorcrossers zijn niet te pakken, schade aan de natuur is groot: ‘Iedereen kijkt ernaar maar er gebeurt niets’

BEUNINGEN - Zes motorcrossers werden zondag betrapt in het langgerekte bosje aan de Elsenpas in Beuningen. Slechts één van hen werd gepakt. Of er nog naar de vijf anderen wordt gezocht kan de politie niet zeggen. De schade die ze aanrichten aan de natuur baart de handhavers en Staatsbosbeheer zorgen. Maar wat doe je er aan?

34 reacties

 • de heer J. Zomers (68)

  3 maanden geleden
  Nu met Corona willen de jongelui wat ontspanning in de open lucht. Met motorcross heb je geen gevaar voor besmetting, we moeten niet alles gaan verbieden. Heb een scooter... af en toe ga ik lekker door de bossen.
 • HARRY

  3 maanden geleden
  Het is een gevolg van het wegbezuinigen van politie en opdoeken van officiele crossbanen. Jammer dat er geen constructieve oplossing geboden wordt. Azijnzeiken is makkelijk. Een niet officiele crosbaan in de uiterwaarden bij wijchen moest dicht ivm overlast van crossmotoren door een enkele bewoner. Helaas mogen daar nu wel Jetskies op het water die net zoveel overlast veroorzaken, daar wordt niets aan gedaan.
 • Kerstens

  3 maanden geleden
  Trouwens wel interessant dat er veel meer mag qua crossen in brabant. Er worden zelfs toerritten georganiseerd voor de crossmotors door bossen. Loonsewaard is trouwens geen beschermd natuurgebied of iets gedergelijks. Is gewoon een zandafgraving en industrieterrien. Als mensen daar gaan crossen binnen bepaalde grenzen zou ik dat niet erg vinden. Maarja 2-takt motoren zijn ook niet meer van deze tijd. Als crosser kun je dan beter overstappen op een e-mtb.
 • Peter Schuurstra

  3 maanden geleden
  In de loop der jaren zijn de mogelijkheden van legaal offroadrijden enorm beknot. Voorheen waren er nog offroad ritten, zoals in Groesbeek. Dat is allemaal verdwenen, de sport echter niet. De rijders wijken vervolgens noodgedwongen uit naar gebieden waar het niet mag. We verbieden als overheid steeds meer zonder deugdelijk alternatief. Dan krijg je helaas wildgroei.
 • Jos de Haas

  3 maanden geleden
  Ik kan me de frustratie van de nette crossers voorstellen. Maar ik ben speciaal naar het Personnenbos gegaan omdat ik het heel bijzonder vond dat ik daar reeën heb gezien. Het is absoluut géén terrein om te crossen. Ik heb daarnaast vervelende ervaringen met collega-crossers die ons in de Staddijk op een officieel wandelpad van onze sokken reden en bijna onze hond erbij. Dus moet deze groep sporters zich op officiële terreinen begeven. Dat geldt voor alle sporters, toch?
 1. Struinen aan de overkant van de rivier: wat een heerlijk tocht is dit toch, een van mijn favoriete Klompenpaden
  PREMIUM
  wandelcolumn

  Struinen aan de overkant van de rivier: wat een heerlijk tocht is dit toch, een van mijn favoriete Klompenpa­den

  Even uitwaaien, bewegen, je gedachten verzetten in de natuur, zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. Maar het zal niemand ontgaan zijn, het is druk in de natuur. Speciaal voor De Gelderlander heeft Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen tien wandelingen door onze mooie provincie uitgezocht die bijzonder de moeite waard zijn en waar het niet zo druk is. Margot Ribberink (weervrouw) en Ap Dijksterhuis (psycholoog), beiden verwoed wandelaar, liepen de routes en delen hun ervaringen.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Maas en Waal