De hotspots volgens de groene boa die werkt in Wijchen, Beuningen en Druten, en volgens de boswachters van Staatsbosbeheer.
Volledig scherm
PREMIUM
De hotspots volgens de groene boa die werkt in Wijchen, Beuningen en Druten, en volgens de boswachters van Staatsbosbeheer. © Marcel Kuster, foto Jan van den Brink

Motorcrossers zijn niet te pakken, schade aan de natuur is groot: ‘Iedereen kijkt ernaar maar er gebeurt niets’

BEUNINGEN - Zes motorcrossers werden zondag betrapt in het langgerekte bosje aan de Elsenpas in Beuningen. Slechts één van hen werd gepakt. Of er nog naar de vijf anderen wordt gezocht kan de politie niet zeggen. De schade die ze aanrichten aan de natuur baart de handhavers en Staatsbosbeheer zorgen. Maar wat doe je er aan?

34 reacties

 • de heer Jan Zomers (68)

  1 week geleden
  Nu met Corona willen de jongelui wat ontspanning in de open lucht. Met motorcross heb je geen gevaar voor besmetting, we moeten niet alles gaan verbieden. Heb een scooter... af en toe ga ik lekker door de bossen.
 • HARRY

  1 week geleden
  Het is een gevolg van het wegbezuinigen van politie en opdoeken van officiele crossbanen. Jammer dat er geen constructieve oplossing geboden wordt. Azijnzeiken is makkelijk. Een niet officiele crosbaan in de uiterwaarden bij wijchen moest dicht ivm overlast van crossmotoren door een enkele bewoner. Helaas mogen daar nu wel Jetskies op het water die net zoveel overlast veroorzaken, daar wordt niets aan gedaan.
 • Kerstens

  1 week geleden
  Trouwens wel interessant dat er veel meer mag qua crossen in brabant. Er worden zelfs toerritten georganiseerd voor de crossmotors door bossen. Loonsewaard is trouwens geen beschermd natuurgebied of iets gedergelijks. Is gewoon een zandafgraving en industrieterrien. Als mensen daar gaan crossen binnen bepaalde grenzen zou ik dat niet erg vinden. Maarja 2-takt motoren zijn ook niet meer van deze tijd. Als crosser kun je dan beter overstappen op een e-mtb.
 • Peter Schuurstra

  2 weken geleden
  In de loop der jaren zijn de mogelijkheden van legaal offroadrijden enorm beknot. Voorheen waren er nog offroad ritten, zoals in Groesbeek. Dat is allemaal verdwenen, de sport echter niet. De rijders wijken vervolgens noodgedwongen uit naar gebieden waar het niet mag. We verbieden als overheid steeds meer zonder deugdelijk alternatief. Dan krijg je helaas wildgroei.
 • Jos de Haas

  2 weken geleden
  Ik kan me de frustratie van de nette crossers voorstellen. Maar ik ben speciaal naar het Personnenbos gegaan omdat ik het heel bijzonder vond dat ik daar reeën heb gezien. Het is absoluut géén terrein om te crossen. Ik heb daarnaast vervelende ervaringen met collega-crossers die ons in de Staddijk op een officieel wandelpad van onze sokken reden en bijna onze hond erbij. Dus moet deze groep sporters zich op officiële terreinen begeven. Dat geldt voor alle sporters, toch?
 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Maas en Waal