Volledig scherm
In de gemeente Beuningen komen drie digitale informatieschermen te staan. © DG

Na de zomer krijgt Beuningen drie digitale infoschermen

BEUNINGEN/ WINSSEN - De drie digitale informatieschermen komen na de zomer op de Beuningse Schoenaker en Van Heemstraweg in Winssen en Weurt te staan. Daarna verwijdert de gemeentelijke buitendienst al andere reclame-uitingen op die wegen. 

Verschillende aanbieders dienden een paar jaar geleden aanvragen in bij de gemeente, omdat ze er led-schermen wilden plaatsen.

Burgemeester en wethouders gaven vorig jaar al aan daar positief tegenover te staan, onder andere omdat deze borden veel flexibeler zijn dan de huidige sandwich- en omleidingsborden. Bovendien kijkt zo'n digitaal scherm volgens hen veel ‘opgeruimder’ dan al die losse reclameborden.   

Commerciële reclame en evenementen

Door middel van een aanbesteding is onlangs besloten dat het Wijchense bedrijf Brouwers en Partners de borden vanaf september plaatst en exploiteert. Zowel informatie over evenementen als commerciële reclame mag er getoond worden. 

De helft van één van de twee zijden is bovendien permanent bedoeld voor gemeentelijke informatie. Mocht er even geen interesse zijn om op een van de borden ‘te adverteren’, verschijnt er het gemeentelogo en de tekst ‘Welkom in Beuningen’.

Met de komst van deze digitale borden zijn de houten borden, waarop de gemeente de evenementen aankondigt, overbodig. Die zullen dan ook verwijderd worden. Datzelfde geldt voor andere reclame-uitingen; wie dat wil kan voortaan de informatieschermen gebruiken voor advertenties.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal