Niet naar de scouting, dan maar thuis opdrachten doen

BEUNINGEN - Bij elkaar komen, zit er nu niet in. Dan moeten we het maar anders doen, dachten ze bij Scouting Beuningen ’76. Dus krijgen hun jongere leden sinds afgelopen weekend opdrachten thuis, ook wel de stay@home opkomst genoemd, zodat ze zich toch niet hoeven te vervelen.

Vorige week zaterdag, 21 maart, konden de leden voor het eerst deelnemen aan een live-opdracht bij de scouting in Beuningen.
Volledig scherm
Vorige week zaterdag, 21 maart, konden de leden voor het eerst deelnemen aan een live-opdracht bij de scouting in Beuningen. © Scouting Beuningen '76
Quote

Het is voor iedereen gek, ook voor ons

Houd een theekransje met minstens vijf poppen, maak een slaapzak of knutsel een sneeuwpop in elkaar die minstens net zo groot is als jijzelf. Zomaar drie van de vijftig opdrachten die de dertien leiders van de Beuningse scouting voor hun jongere leden bedachten. De bevers en welpen, die samen de leeftijdscategorie van 4 tot 11 jaar vertegenwoordigen, mogen ze thuis uitvoeren en weer inleveren via WhatsApp. Hiermee kunnen ze punten verdienen.

Tweehonderd app’jes
Het loopt storm, zegt leider Kayla de Jager. ,,Sinds zaterdag kregen we al meer dan tweehonderd app’jes binnen.” De 23 fanatiekelingen die er al aan deelnemen, hoeven niet bang te zijn dat het na vijftig opdrachten klaar is. Iedere week bedenkt De Jager met haar ‘collega’s’ 25 nieuwe uitdagingen.

Om toch een keer contact te hebben met de kinderen, is er op zaterdag een bijeenkomst. Via een livestream, waar ze dan een bonusopdracht met hen delen. ,,Het is voor iedereen gek, ook voor ons. Normaal zie je elkaar iedere week en nu ineens een hele tijd niet”, zegt De Jager. Voor de oudere groepen zijn ze binnen Scouting Beuningen ’76 daarom ook al bezig met digitale opkomsten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal