Volledig scherm
Een schilder verft een lantaarnpaal aan de Van Heemstraweg in tussen Weurt en Beuningen. © Eveline Van Elk

Nieuw laagje verf voor lantaarnpalen

BEUNINGEN - Het is een keer iets anders dan de kozijnen van een huis schilderen. Eind maart begonnen schilders van Gubbels Schilderwerken uit Maarheze aan een bijzondere klus in de gemeente Beuningen: een deel van de lantaarnpalen moest een groen kleurtje krijgen. 

Dinsdag waren de medewerkers op de Van Heemstraweg tussen Beuningen en Weurt bezig. Terwijl verkeersregelaars het verkeer in goede banen leidden, verfden twee mannen de lichtmasten donkergroen.

Volgens de Beuningse gemeentewoordvoerder gebeurt dit ‘in het kader van goed onderhoud in combinatie met het aanbrengen van de kleur waar ooit voor gekozen is’.

Naast de Van Heemstraweg zijn deze ‘schilderronde’ ook de lantaarnpalen aan de Schoenaker, Wilhelminalaan, Julianaplein, Thorbeckeplein, Kerkplein en het Mauritsplein aan de beurt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal