Volledig scherm
© DG

Nieuwe invalidenplekken bij De Klef in Ewijk

EWIJK - De gehandicaptenparkeerplaatsen komen terug op De Klef in Ewijk. Waar is nog onbekend, zegt wethouder Piet de Klein. „In ieder geval in de buurt van supermarkt Jan Linders. We hebben meerdere plekken in gedachten.”

Met de belofte dat deze invalidenplaatsen terugkeren in het Ewijkse centrum, is volgens hem het geschil met diverse dorpsbewoners opgelost.

Acht bakken
Er worden momenteel acht bakken ingegraven op het plein: twee voor restafval, drie voor glas, twee voor textiel en één voor plastic. Een aantal dorpsbewoners vindt dat die containers 'wel erg ongelukkig' komen op De Klef: precies voor de Jan Linders waar voorheen de invalideplekken waren. Dit probleem hebben ze aangekaart bij de gemeente. De Klein: „Er is een gesprek geweest. De gehandicaptenparkeerplaatsen krijgen een nieuwe plek.”

Ophef
Er is meer ophef over de gekozen locaties van de ondergrondse containers. Zoals in Weurt, waar op het plein aan Laan 1945 'tijdelijk' vier bakken komen. Dat terwijl inwoners op die plek een evenemententerrein wilden maken.

87 ondergrondse containers
In totaal krijgt de gemeente Beuningen 87 ondergrondse containers, waarvan 46 voor restafval. Daar moeten inwoners vanaf januari hun vuilnis dat niet in andere bakken mag naartoe brengen.

Voor gft-afval, plastic en papier krijgen ze containers die huis-aan-huis worden opgehaald.

Maas en Waal