Nieuwe politieauto: met 250 kilometer per uur achter de boeven aan

videoEWIJK / NIJMEGEN - In de strijd tegen 'high impact crimes' en verkeershufters is de politie sinds kort uitgerust met een nieuw voertuig: een Audi A6 met een topsnelheid van ruim 250 kilometer per uur.

Een van deze nieuwe Snelle Interventie Voertuig (SIV) is gestationeerd bij de verkeerspolitie in Ewijk en bedient grote delen van Gelderland. Met enige trots stapt Gijs Kuypers, leidinggevende bij Team Verkeer, in de nieuwe aanwinst. Het eerste wat opvalt als we instappen is dat de auto niet veel lager op de weg ligt dan een gewone politieauto.

,,De auto is echter niet te vergelijken met een gewone politiewagen. De Audi heeft een topsnelheid van ruim 250. Nul tot honderd doet deze gepantserde wagen in zeven seconden. En door de koppel van 580 Nm (newtonmeter) word je in je stoel gedrukt als de auto optrekt", vertelt de agent.

Volledig scherm
De Audi A6, het nieuwe paradepaardje van de politie. ,,Je wordt in je stoel gedrukt als de auto optrekt.'' © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal