Volledig scherm
Herdenking in Beuningen. © DG

Omgekomen soldaten herdacht, zonder brandende fakkels

BEUNINGEN - De zes Engelse soldaten die in 1943 omkwamen in Beuningen zijn woensdagochtend herdacht bij het Lancastermonument. Dat gebeurde in verband met de droogte dit keer zonder brandende fakkels.

Op de plaats van het monument aan de Wilhelminalaan kwam 23 juni 1943 een Lancaster bommenwerper neer die door Duits afweergeschut was geraakt. Zes van de zeven inzittenden overleefden de crash niet.

De tweede dag van de Vierdaagse wordt altijd een herdenkingsceromonie gehouden bij het monument. Zo ook vandaag. Onder meer een afgevaardigde van het Britse leger en burgemeester Daphne Bergman hielden toespraken.

Normaal gesproken steken de leden van de Beuningse scouting zeven fakkels aan, maar door de droogte deden ze dat dit jaar niet. Wel lieten ze foto's zien van de omgekomen militairen en werden de Nederlandse en Engelse vlag gehesen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal