Ongeluk met vier auto's en ‘meerdere’ vrachtwagens op A50: alle rijstroken zijn weer vrij

update / videoEWIJK - Op de A50 op de brug bij Ewijk richting Arnhem is maandagavond een ongeluk gebeurd waarbij vier auto's en meerdere vrachtwagens zijn betrokken. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Door de botsing waren drie rijstroken dicht. 

De vier auto's hebben flinke schade opgelopen. Drie ervan zijn total loss verklaard. 

Op de A50 reden vijf vrachtwagens in een colonne, waarvan er één de auto raakte. Hierna kwam de auto in botsing met nog drie andere voertuigen. Het is nog niet bekend welke vrachtwagen het ongeluk heeft veroorzaakt. Hierom stonden ze, op last van de politie, geparkeerd op de vluchtstrook. 

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Hierdoor bleef de A50 een paar uur langer afgesloten dan gepland. 

Rond 20.30 uur had het verkeer ongeveer 14 minuten vertraging. De ANWB adviseerde daarom automobilisten om te rijden via Den Bosch. 

Volledig scherm
Bij het ongeluk liepen drie auto's ernstige schade op. Ook zouden er meerdere vrachtwagens bij het ongeluk zijn betrokken. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Beuningen krijgt werkplein voor kids met andere talenten dan rekenen en taal
    PREMIUM

    Beuningen krijgt werkplein voor kids met andere talenten dan rekenen en taal

    BEUNINGEN - Voor basisschoolleerlingen die minder goed zijn in rekenen en taal, komt er in Beuningen een ‘werkplein’. Deze kinderen gaan daar wekelijks een halve dag onder schooltijd aan de slag met hun talenten. De overkoepelende scholenstichting Oeverwal wil zo laten merken dat ze er net zo goed mogen zijn. ,,Een meisje is wellicht minder goed in taal, maar briljant in dansen. Ze mag daar toch ook in excelleren?”

Maas en Waal