Kinderen ontdekken hun nieuwe speelplaats.
Volledig scherm
Kinderen ontdekken hun nieuwe speelplaats. © Gerard Verschooten

Ook na meivakantie is het door groen schoolplein genieten voor leerlingen Wegwijzer

WINSSEN - De eerste schooldag na de meivakantie kon voor leerlingen van Kindcentrum De Wegwijzer in Winssen waarschijnlijk niet beter beginnen. De opening van het vernieuwde, groene speelplein stond op het programma. 

Het hek gaat open. Kinderen kunnen hun nieuwe speelplaats bekijken.
Volledig scherm
Het hek gaat open. Kinderen kunnen hun nieuwe speelplaats bekijken. © Gerard Verschooten

De vele tegels die voorheen op de speelplaats lagen, maakten de afgelopen tijd plaats voor onder meer boomstronken, planten en zand. Het idee voor een groen speelplein ontstond al een aantal jaar geleden. Over een speeltoestel - een soort buis - die op het schoolplein lag, was de leerlingenraad niet meer zo te spreken. Maar een nieuw toestel aanschaffen, was wel erg duur. Zodoende ontstond het idee om wat langer te gaan sparen en dan meteen het hele plein aan het pakken. 

Voor deze groene opknapbeurt kreeg de school van verschillende partijen, waaronder de provincie Gelderland, subsidie. Ook zamelden de leerlingen zelf geld in door een sponsorloop te houden. 

Grote opknapbeurt

Half maart, op nationale boomfeestdag, startte de ‘verbouwing’ met het planten van vijf bomen. De zaterdag erop, de dag van NLdoet, gingen dertig docenten en ouders aan de slag. Een paar weken later, tijdens een door de school zelf georganiseerde ‘NLdoetdag’, staken ze hun handen opnieuw uit de mouwen. De professionals van drie bedrijven rondden de klus in de meivakantie zo goed als af. ,,Voor een aantal planten is het nu niet de tijd om ze te poten. Dat doen we daarom in de herfstvakantie”, zegt basisschooldirecteur Berenike Vossebeld. 

Nieuw logo

Het nieuwe logo wordt onthuld.
Volledig scherm
Het nieuwe logo wordt onthuld. © Gerard Verschooten

Naast de opening van het schoolplein had zij maandagochtend nog iets leuks in petto: de onthulling van het nieuwe logo van het kindcentrum, dat de basisschool sinds dit schooljaar vormt met de peuter- en kinderopvang. Dit logo is gemaakt door Laura Degen, een oud-leerling van de school die nu werkzaam is als grafisch ontwerpster.

Lekker schommelen op het schoolplein.
Volledig scherm
Lekker schommelen op het schoolplein. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal