Oswald Stapper zit in een Amerikaans legervoertuig. Naast hem staan Niels Verberkt en Jan Roelof van Offeren (op de rug gezien).
Volledig scherm
PREMIUM
Oswald Stapper zit in een Amerikaans legervoertuig. Naast hem staan Niels Verberkt en Jan Roelof van Offeren (op de rug gezien). © Koen Verheijden

Oswald Stapper waakte over het IJzeren Gordijn, dinsdag kreeg hij een lintje

BEUNINGEN - Oswald Stapper was diep geroerd toen hij dinsdag een lintje kreeg opgespeld in het gemeentehuis van zijn woonplaats Beuningen. ,,Bedankt voor de moeite”, fluisterde hij de burgemeester toe.

2 reacties

  • Gerrit Louter

    2 maanden geleden
    Hulde voor deze man en de organisatie,s waar hij allemaal mee bezig is , w,o de KOVOM waar vele (oud) militairen worden gewaardeerd om hun inzet in o.a de ,,Koude oorlog,, periode toen het ook weinig scheelde of de 3e w.o was een feit geweest , militairen van de andere landen hebben hiervoor een herinnering medaille ontvangen , echter in ons land is men daar blijkbaar nog niet aan toe...vandaar de oprichting van de KOVOM waar we wel worden gewaardeerd voor onze inzet destijds .
  • Hans Hartink

    2 maanden geleden
    Stapper geeft zelf al aan dat in zijn privémuseum vele prullaria staan. Dat moet ook wel want de “onderscheidingen” van de KOVOM figuren hebben zijzelf bedacht en krijg je als betalend lid van die club. Na 5 en 10 jaren lid krijgen de speldjes een andere kleur maar die dingen hebben in de verste verte niets te maken met een officiële onderscheiding. Hebbedingetje op de borst van een paar wannabee "veteranen".

Maas en Waal