Oud-burgemeester staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

BEUNINGEN / RHEDEN -  Een bord dat voormalig politicus Henk Oerlemans in december 2017 plaatste op de geluidswal in Beuningen voor vertrekkend burgemeester Carol van Eert is in ere hersteld. Het bord dat herinnert aan de jaren dat Van Eert - van 2012 tot 2018 - burgemeester was in Beuningen werd kort voor de jaarwisseling met vuurwerk opgeblazen. Een nieuw bord staat nu in de plaats van het vernielde exemplaar.

Volledig scherm
Het nieuwe en ongeschonden bord staat weer op de geluidswal bij de Beuningse Plas. © Eigen foto

Het vernielde bord was ernstig vernield. De gemeente haalde het bord dat op initiatief van Oerlemans - maar met medeweten van de gemeente was geplaatst - naar de gemeentewerf. Daar bleek de schade onherstelbaar.

Henk Oerlemans: ,,Carol van Eert heeft het bericht over de vernieling in De Gelderlander gelezen. Hij heeft meteen zijn hulp aangeboden. Bij zijn afscheid heb ik twee borden laten maken als herinnering aan een fantastische burgemeester. Een om bij de Beuningse Plas neer te zetten. Het exemplaar dat nu kapot is. En één bord dat hij mee kon nemen naar zijn nieuwe gemeente Rheden. Carol heeft aangeboden om dat bord terug te geven."

Wethouder De Klein

Wethouder Piet de Klein van Beuningen heeft er volgens Oerlemans persoonlijk voor gezorgd dat het nieuwe bord op de oud plek kwam te staan. ,,De wethouder vindt dat de gemeente Beuningen de verantwoordelijkheid moet nemen voor dit bord. Daarom heeft hij ook bepaald dat het bord netjes terug werd gezet’’, laat een gemeentewoordvoerder weten. 

Volledig scherm
Burgemeester Carol van Eert. © Gerard Burgers

Maas en Waal