Oud-wethouders aan het roer in Beuningen

BEUNINGEN - Piet de Klein, Frans Houben, Hans Driessen en Sijmen Versluijs gaan de komende twee jaar aan de slag als wethouders van de gemeente Beuningen. Dat is vrijdagmiddag bekend gemaakt. 

Het wethouderschap is de vier mannen niet onbekend. Piet de Klein is al sinds 2010 wethouder voor zijn partij, Beuningen Nu & Morgen (BN&M). De afgelopen twee jaar vervulde hij die taak met Henk Plaizier (VVD) en Pim van Teffelen (CDA). Vanwege de coalitiebreuk een maand geleden kwam er een eind aan die samenwerking. 

Oud-gedienden 

BN&M vond drie nieuwe coalitie partners: GroenLinks, D66 en PvdA. Deze partijen leveren ook een wethouder. Het zijn allemaal oud-gedienden. Frans Houben (GroenLinks) vervulde in de periode 2006 tot 2010 al die functie. Nog eerder, van 1980 tot 1988, was Sijmen Versluijs (PvdA) wethouder. Voor D66'er Hans Driessen is het nog niet zo lang geleden dat hij wethouder was van de gemeente Beuningen: namelijk de vorige periode (van 2014 tot 2018). 

Twee parttimers  

De Klein en Houben gaan fulltime als wethouder aan de slag. Voor de andere twee wordt het een parttimebaan: Versluijs (0,6 fte) en Driessen (0,8 fte). De portefeuilles zijn grofweg als volgt verdeeld: De Klein neemt duurzaamheid en wonen op zich; Houben richt zich op zorg en verkeer en vervoer; voor financiën en onderwijs krijgen inwoners met Driessen te maken; Versluijs gaat zich bezig houden met ruimtelijke ordening.  

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering, van aanstaande dinsdag, wordt het viertal benoemd. 

Hans Driessen keer terug als wethouder.
Volledig scherm
Hans Driessen keer terug als wethouder.

Maas en Waal