Volledig scherm
Pony Mieke en eigenaresse Greta Cornelissen. © Koen Verheijden

Oude Mieke weer veilig: 'Zo'n einde verdient ze niet'

BEUNINGEN - Mieke staat weer veilig in haar wei en laat zich, toch een beetje angstig nog, knuffelen door haar bazin Greta Cornelissen. Op haar oude dag veroorzaakte ze zaterdagmiddag een hele toestand toen ze vanuit haar weilandje zomaar in de sloot was beland. Deed ze anders nooit.

Niemand die weet hoe lang Mieke al in het water stond toen Greta's vriend Wiljo ontdekte dat ze niet bij haar stalletje op haar eten stond te wachten en naar haar op zoek ging. 

Net op tijd, want de bejaarde pony van 43 was duidelijk vermoeid en had letterlijk moeite het hoofd boven water te houden.

Brandweer

De brandweer kwam erbij, de buren, en zelfs een fotograaf die ervoor zorgde dat het tafereel op de website van de Gelderlander kwam te staan. Uiteindelijk zweefde de pony aan banden door de lucht de redding tegemoet. Nu slobbert ze weer twee keer per dag van haar pap. Mieke heeft namelijk geen tanden meer, en is ook nog hardhorend en slechtziend.

Inmiddels hangt er een touw voor de sloot om nieuwe ongelukken te voorkomen. Cornelissen, die de pony op haar negende al als veulen kent, is blij dat Mieke er nog even is.,,Ik had het heel erg gevonden als ze zo in die sloot verdronken was. Zo'n einde verdient ze niet.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal