Volledig scherm
PREMIUM
Olympia’s Tour kwam negen jaar geleden ook al eens door Ottersum. © Theo Peeters

Oudste wielerwedstrijd van Nederland komt naar Beuningen

BEUNINGEN - De oudste wielerwedstrijd van Nederland, Olympia's Tour, komt naar Beuningen. De derde etappe vindt zaterdag 21 maart plaats in die gemeente. 

De vierdaagse Olympia's Tour, bedoeld voor beloften onder de 23 jaar, wordt ieder jaar op andere locaties in Nederland gehouden. In 2020 is Beuningen één van de vier etappeplaatsen. De start en finish is 21 maart in die gemeente, ook loopt de hele route er doorheen. 

De 160 jonge wielrenners, verspreid over twintig teams, rijden die dag zo'n vier rondes van veertig kilometer. In totaal moeten ze 160 à 170 kilometer afleggen.

,,Het leuke is dat toeschouwers de renners meerdere keren voorbij zien komen. Dat is anders dan bijvoorbeeld bij de Tour de France, dan zie je ze een keer voorbij zoeven en weg zijn ze", zegt de Beuningse wethouder Henk Plaizier. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal