Volledig scherm
© Thinkstock

Paardenkliniek welkom in Ewijk, maar wel op andere locatie

EWIJK - Een paardenkliniek is welkom in de gemeente Beuningen, maar niet op de plek die de initiatiefnemers in gedachten hebben: de hoek van de Ficarystraat en Betenlaan in Ewijk.

Met het openen van een paardenkliniek willen de initiatiefnemers inspelen op de vraag naar gespecialiseerde paardenartsen in het land van Maas en Waal. Uit een onderzoek, zo laten ze weten, blijkt dat er in deze regio meer behoefte is aan gespecialiseerde paardenartsen. Momenteel zou er 'anderhalf fte' werkzaam zijn, terwijl er ruimte is voor vier fulltimers.

Bestemmingsplan
Een locatie voor de kliniek vonden de initiatiefnemers op de hoek van de Ficarystraat en Betenlaan, waar nu nog een grasveld ligt. Ze hebben al een optie genomen op deze grond. Maar om de kliniek ook te kunnen bouwen, moet de gemeente wel het bestemmingsplan wijzigen. En dat zien de burgemeester en wethouders niet zitten. Zij willen het buitengebied zo veel als mogelijk onbebouwd houden. Bovendien ligt het perceel tegen een beschermingszone van de provincie Gelderland aan. In die zone is niets toegestaan dat de zogenoemde nattelandnatuur in gevaar brengt.

Alternatief
Vanwege de vraag naar paardenartsen wil wethouder Piet de Klein wel met de initiatiefnemers kijken naar een alternatieve locatie in de gemeente Beuningen. „Bijvoorbeeld op een plek in het buitengebied waar nu al een bedrijf staat. Ik kan zo één, twee, drie geen goede optie noemen. Maar weet wel dat een aantal boeren er over denkt om hun boerderij te verkopen."

Maas en Waal