Volledig scherm
De finish van de Winssense Kermiskoers in 2017. Archieffoto © Bert Beelen

Parcours van de Winssense Kermiskoers gaat nu over de dijk

WINSSEN - De Winssense Kermiskoers heeft komende zondag een andere route. De 93 deelnemers rijden niet door de uiterwaarden maar over de Waalbandijk.

Dit is het gevolg van wegwerkzaamheden die recent in de uiterwaarden zijn uitgevoerd. 'Gezien de veiligheid van onze deelnemers hebben we besloten deze weg uit het Parcours du Kermiskoers te laten', aldus de organisatie.

Twee afstanden

De Kermiskoers, die zoals de naam al verraadt tijdens én op de Winssense kermis plaatsvindt, bestaat voor het eerst uit twee afstanden. Aan De Jozef Janssen Classic, vernoemd naar de laatste fietsenmaker van het dorp, doen vijftig fietsers mee. Zij rijden vanaf 14.00 uur zes ronden door het dorp oftewel 24 kilometer. Anderhalf uur later is het tijd voor de Hijmans Classic. Die deelnemers fietsen de dubbele afstand: 48 kilometer. Het ludieke evenement, want de fietsers rijden door de kermistent, vindt voor de derde keer plaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal