Pas geplaatste borden in uiterwaarden bespoten met zwarte graffiti: ‘Waarom doen mensen dit?’

WINSSEN - Twee nieuwe borden met daarop de regels in de natuur zijn bespoten met zwarte graffiti. Op de borden, die staan in de uiterwaarden van Winssen, is daardoor niets meer van de tekst te lezen. Boswachter Tim Hogenbosch vermoedt dat de vernielingen afgelopen weekend zijn gepleegd en het werk zijn van tegenstanders van het aanlijnen van honden. 

12 reacties

 • Peter Fontijn

  3 weken geleden
  In het verleden, voordat het programma Ruimte voor de rivier werd uitgevoerd, zag je s’morgens, s‘middags en s’avonds heel veel lieve, aardige, vriendelijke mensen hun hond(en) uitlaten in de uiterwaarden. Het was een beetje hun ‘achtertuin’. Een en al pais en vree. Zelf heb ik dat ook tientallen jaren gedaan. En toen werd hun ‘achtertuin’ geconfisqueerd. De route doorkruist door een nevengeul. Geen trekpontje zoals Sociaal Maas en Waal voorstelde. Niks. Einde. No dogs allowed. Tja, wat denk je?
 • Mark Pier

  4 weken geleden
  Is het relevant dat de man op een IC werkt? Als hondje niet aan de lijn is waar het wel moet riskeer je een boete wat voor werk je ook doet.
 • janv meulen

  4 weken geleden
  toevallig hoorde ik vorige week een verhaal, over een lieve loslopende hond in de uiterwaarden. De mevrouw waar het over ging, had haar hond even niet aangelijnd, ze kreeg hier een bon voor, en een bon voor geen identiteitskaart. Haar man werkt in het ziekenhuis op de IC in Nijmegen.. Zo kinderachtig!! kan dan wel niet volgens de regels zijn..het schijnt dat ze je gewoon staan op te wachten om te bekeuren...ik denk dat er veel voornamer dingen zijn om bekeuren! nu lijkt het alleen om het geld.
 • Patricia Erp

  4 weken geleden
  Twee mogelijkheden. Ofwel hondenbezitters weten niet dat ze overal - behalve op hun eigen erf - de hond aangelijnd moeten hebben. Ofwel ze hebben schijt aan de regels en aan andere mensen.
 • Colijn van Aanris

  4 weken geleden
  Dat je het ergens niet mee eens ben kan gebeuren, maar dat geeft je niet het recht om dingen te vernielen. De werkelijkheid is nu eenmaal dat sommige dingen anders gaan dan gewenst.
 1. Grote politiecontrole rond fruithandel Hedel na nieuwe schietincidenten
  Play

  Grote politiecon­tro­le rond fruithan­del Hedel na nieuwe schietinci­den­ten

 2. Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger
  Play

  Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger

Maas en Waal