Volledig scherm

Pasgetrouwd stel krijgt 'bierhuis' cadeau van vriendengroep

BEUNINGEN - Een pasgetrouwd stel uit Beuningen keek zaterdagnacht raar op toen zij na hun trouwerij moe thuiskwamen. Vrienden van het bruidspaar toverden in een paar uur tijd het hele huis aan de Tiberiuslaan om tot een 'bierhuis' met bierkratten van het favoriete merk van de bruidegom. „Meer dan 300 kratten", zegt een lachende vriend Sjoerd Roelofs.

De vriendengroep bouwde net voor de bruiloft, toen het stel al onderweg was, de muur rond het huis op. „We wilden iets ludieks doen. Met een heel team van een man of vijftien, steigers en ladders hebben we in ruim twee uur de boel opgebouwd", legt Sjoerd uit.

Zowel de voor- als de achterkant van het huis werd voorzien van een laag kratten. Daarna konden de vrienden zelf naar de bruiloft.

Bruiloft
Op de bruiloft kregen bruidegom Dirk Verduijn en zijn bruid Maria al een kleine hint. „We kregen een kratje bier met de tekst: 'We dragen een steentje bij'. Toen begon ik al een beetje nattigheid te voelen", zegt Dirk.

Na de 'superdag', keerden Dirk en Maria terug naar de Tiberiuslaan. Toen zij uit de auto stapten zagen ze de enorme Heineken-muur. ,,Ik had wel iets verwacht, maar toch was het even schrikken", vertelt de bruidegom. „Ik heb de deur vrijgemaakt en toen zijn we toch maar naar binnengegaan."

Huwelijksnacht
Het was even schuiven met de kratten om binnen te komen, maar eenmaal binnen beviel het de Verduijntjes eigenlijk best goed. Dirk lachend: „We hebben heerlijk geslapen, omdat het hartstikke donker was in huis, ik hoefde niet eens de rolluiken dicht te doen."

Statiegeld
De kratten zijn onderdeel van het huwelijkscadeau en moeten door bruidegom Dirk weer naar de supermarkt worden gebracht. Van het statiegeld kunnen Dirk en Maria op huwelijksreis.

Hoe de bruidegom de honderden kratten gaat inleveren? „Dat is zijn pakkie an", besluit vriend Sjoerd lachend.

Volledig scherm
Vriendengroep cv d'un Buize bouwers voor hun 'bierhuis'. Inzet: Dirk en Maria Verduijn © Sjoerd Roelofs

Maas en Waal