Volledig scherm
PJ Harvey. Archieffoto © ANP

PJ Harvey maakt Brexit-statement bij Down the Rabbit Hole

EWIJK - PJ Harvey is Brexit vrijdagavond nog niet vergeten. Tijdens het concert refereerde de Engelse zangeres op subtiele wijze aan de uitslag van het referendum in haar eigen land. Ze droeg een gedicht voor van John Donne. „No man is an island, entirely upon himself", citeerde ze de dichter.

Harvey is met haar negenkoppige band de laatste die vanavond muziekinstrumenten bespeelt. Daarna kan er gedanst worden op de sets van verschillende dj's.

'Werkelijk een fenomenale set tot nu toe van PJ Harvey', schrijft een bezoeker van het festival op Twitter over haar optreden.

Enige festival
Down the Rabbit Hole is het enige festival dat de zangeres dit jaar aandoet in Nederland. De 46-jarige Engelse is al bijna dertig jaar actief. Onlangs nam ze haar negende studio-album op in Londen.

De Staat en The National
Volgens sommige twitteraars zal het voor de acts van morgen moeilijk worden PJ Harvey te overtreffen. Dan staan onder meer de Nijmeegse band De Staat en The National op het programma. Ook kunnen festivalgangers dansen op de beats van Mura Masa.

Zie hieronder foto's van het festival. Lees je dit artikel in de app, klik dan hier voor het fotoalbum.

Maas en Waal