Volledig scherm
Vers water voor vijver Tempelstraat om vissterfte en botulisme tegen te gaan © Bert Beelen

Pompen of verzuipen voor Beuningse vissen

BEUNINGEN/WIJCHEN - Sloten met water, voor de vissen in de Beuningse vijvers. Nu het al zo lang warm en droog is - en daar veranderen de paar druppels van de afgelopen dagen niks aan - gaat Beuningen over tot het bijwateren van de openbare wateren. 

Zoals hier op de hoek Tempelstraat-Balmerd. De vissen krijgen wat zuurstof, waardoor sterfte wordt tegengegaan. Bovendien helpt het blauwalg tegen te gaan. Enkele jaren geleden was er tijdens een warme periode vissterfte in de waterpartijen langs de Tempelstraat, waarna bijpompen dé oplossing bleek. Beuningen is deze week met bijwateren van waterpartijen begonnen en zal dat eens of twee keer per week doen, zolang er geen hemelwater van betekenis valt. 

Lindebomen

Alle gemeenten in de regio zijn ook druk met het water geven - al dan niet uitbesteed - van bloemen en jonge aanplant. Zo geeft de gemeente Wijchen alle bomen die de afgelopen drie jaar in de grond zijn gezet extra vocht; incidenteel ook bomen die er al een jaartje langer instaan. 

De gemeente West Maas en Waal merkt dat vooral lindebomen het zwaar hebben, een aantal zit al volop in het bladverlies. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal