Ook in 2018 werd er aan Sluis Weurt gewerkt. Er bleken scheurtjes in het metaal te zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in 2018 werd er aan Sluis Weurt gewerkt. Er bleken scheurtjes in het metaal te zitten. © Paul Rapp

Problemen sluis Weurt: binnenvaart is er klaar mee

De sluis bij Weurt zit al jaren in de lappenmand. Geregeld ligt een van de twee doorgangen er voor langere tijd uit door mankementen. Schepen moeten dan wachten tot ze door kunnen varen. Het kan zo niet langer, vindt Koninklijke Binnenvaart Nederland. ,,We boeten in op betrouwbaarheid.”

4 reacties

 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Els Weber, ook in het Westen achterstallig onderhoud aan de waterwegen. Brug over de Drecht in Bilderdam een jaar problemen. Brug over de Ringvaart bij Leimuiden van de ene storing in de andere. Verschil is dat wij niet zo zeuren.
 • Chris Toorop

  3 maanden geleden
  Wederom een voorbeeld hoe de Nederlandse infrastructuur erbij ligt. Mankementen bij een sluis, snelheidsbeperking door scheuren in een stalen snelwegbrug, vuurtorens die op omvallen staan, 10 jaar uitstel om een stalen boog te schilderen, waarvan de verf er nagenoeg van af is en ga zo maar door. Onderhoud is nu eenmaal niet sexy in de politiek, daar scoor je niet mee, dus daar is tot op de bodem op bezuinigd en dan verbaasd zijn, dat de boel op instorten staat? Gaan Amerika achterna.
 • Els Weber-van Dreuten

  3 maanden geleden
  Het gaat dus blijkbaar met het waterverkeer net als met de snelwegen in het oosten tellen we niet mee, als dit in de randstad zou zijn was het allang opgelost.
 • Theo Eickelmann

  3 maanden geleden
  Afsluiten, dempen en huizen bouwen.