De raadsvergadering in Beuningen gaat vanavond gewoon door.
Volledig scherm
De raadsvergadering in Beuningen gaat vanavond gewoon door. © DG

Raadsvergadering Beuningen gaat door, wel met extra hygiënemaatregelen

BEUNINGEN - De gemeenteraadsvergadering van Beuningen gaat vanavond ondanks de coronacrisis door. Wel neemt de gemeente maatregelen, zoals een extra schoonmaakronde en desinfecterende gel. Ook zitten de aanwezigen op anderhalve meter afstand van elkaar.

De afgelopen week was er gedoe over het wel of niet door laten gaan van de raadsvergadering. VVD, CDA en SP vinden dat de gemeente het goede voorbeeld moet geven. Daarom is het volgens hen niet nodig om bij elkaar te komen. 

Nieuwe wethouders

Een meerderheid van de agendacommissie besloot echter anders. Omdat Beuningen een nieuwe coalitie heeft -bestaand uit Beuningen Nu & Morgen, GroenLinks, D66 en PvdA - is deze fysieke vergadering noodzakelijk. Anders kunnen de nieuwe wethouders niet benoemd en nieuwe raadsleden niet beëdigd worden. Hiervoor moet wel minimaal de helft van de raadsleden aanwezig zijn. 

Met het door laten gaan van de vergadering houdt de gemeente zich aan de regels, laat een woordvoerder weten. ‘Een verbod op samenkomsten geldt niet voor wettelijk verplichte samenkomsten, zoals vergaderingen van de gemeenteraad. Voorwaarde is dat er niet meer dan honderd mensen aanwezig zijn en men anderhalve meter afstand van elkaar houdt.’

Publiek

Publiek is daarom niet welkom in de raadszaal. Ook neemt er per partij één iemand zitting aan de tafel. De rest van de raadsleden zit verspreid in de ruimte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal