Volledig scherm
De daders reden de voorpui van de winkel eruit. © Politie Tweestromenland

Ramkraak bij opticien Schippers aan Julianaplein in Beuningen

updateBEUNINGEN - Bij opticien Schippers Optiek aan het Julianaplein in het centrum van Beuningen is een ramkraak gepleegd. Criminelen sloegen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur toe.

Dit meldt de politie van Tweestromenland op Instagram. De daders, twee mannen, hebben de gehele voorpui van de winkel eruit gereden, met veel schade tot gevolg. Nadat ze diverse brillen en zonnebrillen buit maakten, snelden de verdachten weg in een witte Volkswagen Up. 

Waarde nog onbekend

De winkel is zaterdag wel opengegaan, vertelt Gijs Dekkers de bedrijfsleider. Hij is zelf vannacht op het alarm afgekomen maar toen waren de overvallers er al vandoor met een lading zonnebrillen. Hij heeft nog niet kunnen inventariseren hoeveel exemplaren het zijn en welke waarde deze vertegenwoordigen.

Dekkers zegt dat de ramkrakers, hij is al eerder het slachtoffer geweest, uit zijn op de duurste merken zonnebrillen, zoals Ray Ban. ,,Ze pakken zonnebrillen omdat iedereen die zo op kan zetten.” Dat maakt de buit gemakkelijker te verkopen.

Verhuizen en beter beveiligen

Schippers Optiek gaat verhuizen binnen het centrum van Beuningen. Op de nieuwe locatie gaat Dekkers naar eigen zeggen extra maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. Hij denkt aan bijvoorbeeld rolluiken of paaltjes voor de winkel, zoals bij juweliers worden gebruikt.

Ook zou hij graag zien dat alle toegangen tot het Julianaplein 's nachts ontoegankelijk worden gemaakt voor auto’s met extra paaltjes. Hij gaat daarover in gesprek met de gemeente Beuningen. 

Puinruimen

Maandag gaat de opticien de precieze schade inventariseren. De winkel is op maandag steeds gesloten. ,,Dan gaan we verder puinruimen.”

Volledig scherm
Ook in de winkel werd veel schade aangericht. © Politie Tweestromenland

Het is niet de eerste keer dat deze opticien te maken krijgt met een inbraak. In 2016 werd een 46-jarige man uit Apeldoorn gearresteerd nadat hij 's nachts zonnebrillen en verschillende brilmonturen stal.

Trend

Brillendieven lijken het de afgelopen tijd te hebben gemunt op opticiens in deze regio. Afgelopen zomer was Bogaerts Optiek in het centrum van Wijchen doelwit. Binnen anderhalve minuut werden daar destijds tweehonderd dure zonnebrillen buitgemaakt. 

Maas en Waal