Ton van den Brand, Martien Mahler en Gerda Jansen van Rode Kruis Beuningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton van den Brand, Martien Mahler en Gerda Jansen van Rode Kruis Beuningen. © Bert Beelen

Rode Kruis Beuningen zou weer meer willen zorgen

BEUNINGEN - Het Rode Kruis in Beuningen bestaat 16 januari 75 jaar. Reden voor een feestelijke reünie, maar de leden en het bestuur staan ook stil bij de geschiedenis van de hulporganisatie. Tegenwoordig mogen ze veel minder doen dan vroeger en dat vinden ze jammer.

5 reacties

 • Vriend

  1 jaar geleden
  Het Rode Kruis heeft veel opgeleide vrijwilligers.Deze mensen willen helpen zorgen. Maar wel in en op hun gebied.Als ze meer taken krijgen moeten ze daar ook de bijbehorende gelden krijgen.Maar meer werk in de hulpverlening op brede basis zou zo gek nog niet zijn.Want blaren prikken is maar een week van het jaar.
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Het Rode Kruis zou zich kunnen gaan inspannen voor daklozen en mensen die op straat komen te staan... door de woningnood wordt dit aantal alsmaar groter.In het buitenland zie je dat het Rode Kruis tentenkampen opricht met slaapgelegenheid en verzorging - in Nederland is daar nu ook behoefte aan.
 • de heer J. Zomers (67)

  1 jaar geleden
  Inderdaad... het Rode Kruis zie je in Nederland bijna niet meer.Toen ik jong was zag je overal Rode Kruis, hun taak is overgenomen door de ambulance-dienst en brandweer.Opheffen is teveel gezegd, maar een herbezinning in Nederland is wel op zijn plaats... wellicht naar het buitenland en in rampgebieden?
 • Wally

  1 jaar geleden
  Totdat.
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Voor een noodhulporganisatie is hier ook niet zo heel veel meer te doen. De inzet bij evenementen, hoe handig en sympathiek dat ook mag zijn, is niet echt nodig en lijkt op oneigenlijk gebruik/inzet.
 1. Auto's gaan in vlammen op in Geldermalsen
  Play

  Auto's gaan in vlammen op in Geldermal­sen

 2. Osterhaus verbaasd over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaasd over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

Maas en Waal