Volledig scherm
PREMIUM
Ton van den Brand, Martien Mahler en Gerda Jansen van Rode Kruis Beuningen. © Bert Beelen

Rode Kruis Beuningen zou weer meer willen zorgen

BEUNINGEN - Het Rode Kruis in Beuningen bestaat 16 januari 75 jaar. Reden voor een feestelijke reünie, maar de leden en het bestuur staan ook stil bij de geschiedenis van de hulporganisatie. Tegenwoordig mogen ze veel minder doen dan vroeger en dat vinden ze jammer.

Het begon half januari 1945. Het Land van Maas en Waal was net bevrijd en ‘een groot aantal evacués uit de Betuwe en van elders’ verbleven in de gemeente Beuningen. Zo schreef W.G.J.A. Vermeulen in 1970.

Hij was oprichter en eerste voorzitter van de afdeling Beuningen-Weurt van het Rode Kruis. De evacués probeerden zoveel mogelijk informatie te verzamelen over hun familieleden die waren achtergebleven in het door Duitsers nog bezette gebied. Het Rode Kruis in Beuningen werd opgericht om hen daarbij te helpen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal