Schietpartij bij Anac Nijmegen en steekpartij bij McDonald’s Beuningen: twee gewonden

update/VIDEONIJMEGEN/ BEUNINGEN - Een schietpartij bij de Anac in Nijmegen, kort daarna een steekpartij bij de McDonald’s in Beuningen en twee gewonden. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.

De melding van de schietpartij kwam binnen om 16.06 uur, er was geschoten bij Anac Karting & Adventure. Een minuut later was er een melding van een schietincident aan de Energieweg en zes minuten later was het mis bij de McDonald’s in Beuningen: een steekpartij.

Vrijwel op hetzelfde moment meldde zich iemand met verwondingen bij het CWZ-ziekenhuis in Nijmegen en kort daarna vond de politie bij de McDonald’s in Beuningen nog een gewonde.

Wat er precies is gebeurd,  is nog niet duidelijk. Wel laat de politie weten dat er twee aanhoudingen zijn verricht en dat de beide slachtoffers ook worden beschouwd als verdachten. 

Parkeerplaats afgezet

Aan het begin van de avond was de politie druk bezig met het onderzoek naar de schiet- en steekincidenten in Nijmegen en Beuningen. Zo is de parkeerplaats voor het kartcentrum achter de Anac nu afgezet met linten.

Forensische opsporing is hier bezig sporen van de schietpartij veilig te stellen. Ook wordt er ter plekke gezocht met een speurhond. De politie laat weten dat dit onderzoek de hele avond kan gaan duren.

Volledig scherm
De politie onderzoekt een auto bij de McDonald's in Beuningen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het ANAC-terrein in Nijmegen waar eerder die middag zou zijn geschoten. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Maas en Waal