Jos Swartjes vindt dat de gemeenteraadsvergadering in Beuningen afgelast moet worden. Een andere optie is volgens hem om via Skype te vergaderen.
Volledig scherm
Jos Swartjes vindt dat de gemeenteraadsvergadering in Beuningen afgelast moet worden. Een andere optie is volgens hem om via Skype te vergaderen. © Eveline Van Elk

SP Beuningen: waarom raadsvergadering niet afgelasten?

BEUNINGEN - Waarom laat de gemeente Beuningen de raadsvergadering doorgaan? Dat vraagt Jos Swartjes, fractievoorzitter van de SP, zich af. ,,We leggen aan onze inwoners beperkingen op en gaan dan zelf met meer dan twintig mensen bij elkaar zitten. Moeten wij als volksvertegenwoordiging niet het goede voorbeeld geven?”

Komende dinsdag staat de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad op het programma. Swartjes is net als zijn partijgenoot Emine Asik niet aanwezig, mocht de bijeenkomst doorgaan. ,,De agenda is niet zo groot. Ik denk dat we zo weer buiten staan. Waarom dan niet afgelasten of anders via Skype vergaderen?”

Eerder deze week liet de gemeentewoordvoerder weten dat de vergadering vooralsnog doorgaat, wel met de gepaste anderhalve meter afstand. Mogelijk verandert er een dezer dagen iets aan dat besluit, want er wordt volgens de zegsvrouw nog over gesproken. ,,Voorzitter en griffier zijn nog met de agendacommissie erover in overleg.”    

Huisarts

Wat er ook besloten wordt, de SP is er sowieso niet bij. ,,Ik heb een waarschuwing van de huisarts en mag niet eens komen”, aldus Swartjes.  ,,Het betekent dat ik niet kan stemmen. Dat levert geen schoonheidsprijs op voor de democratie.” 

Maas en Waal