In 2015 werd de 60-jarige Hetty Verink in haar woning aan de Nettenknoper in Beuningen door haar man van het leven beroofd.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2015 werd de 60-jarige Hetty Verink in haar woning aan de Nettenknoper in Beuningen door haar man van het leven beroofd. © Eveline van Elk

SP wil dat minister wet aanpast na bloederige erfkwestie met tbs’er in de Beuningse Martelmoord

,,Iemand die zijn echtgenote vermoordt hoort daar financieel niet van te profiteren met bijvoorbeeld een erfenis, of iemand nu toerekeningsvatbaar is of niet.” Dat zegt Kamerlid Michiel van Nispen. Hij schrikt als hij hoort over de bloederige erfkwestie, waarbij een tbs’er aanspraak maakt op de erfenis van de vrouw, die hij zelf ombracht. Hij wil dat de minister de wet aanpast.

20 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Bennie Van Ee,het feit dat je de huidige VVD en D66 rechts noemt haalt je geloofwaardigheid onderuit.
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  @ Jan Willems: de SP handelt tenminste in deze kwestie. Van alle overige partijen in Den Haag hoor ik tot nu toe niets behalve een oorverdovende stilte!
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Niet alleen de wet erfrecht, maar vooral ook de falende geestelijke gezondheidszorg
 • John Bluhmen

  2 maanden geleden
  De vraag is eigenlijk welke advocaat hem op dat spoor heeft gezet!
 • HA Wijnhoven

  2 maanden geleden
  Het feit dat deze man meent recht te hebben op deze erfenis, geeft aan dat hij nog niet genezen is en nog langer in de TBS kliniek moet blijven. Ik hoop echt dat deze wet met terugwerkende kracht wordt aangepast.