Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek na de ‘Malvertmoorden’ in Nijmegen. © Paul Rapp

Sportschutter uit Beuningen leverde kogels aan criminelen

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist 3 jaar celstraf tegen een 63-jarige man uit Beuningen voor het verkopen van munitie aan criminelen. De man was lid van een schietsportvereniging in Druten en kon daardoor gemakkelijk aan kogels komen. Volgens justitie maakt de man deel uit van een wapenbende uit Nijmegen.

Volledig scherm
Onderzoek na de ‘Malvertmoorden’ in Nijmegen. © Paul Rapp

De wapenbende werd begin dit jaar opgerold na de inzet van een politie-infiltrant die zich voordeed als een zware crimineel. De undercoveragent kocht eind vorig jaar en begin dit jaar een aantal wapens bij een 50-jarige Nijmegenaar. De munitie bleek te zijn geleverd door de sportschutter uit Beuningen. Beiden werden eind februari 2018, tijdens een grote politieactie waarbij 140 agenten ingezet, opgepakt samen met een 47-jarige man uit Malden en een 25-jarige Nijmegenaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal